Scheiden en financiën

Scheiden en het netto besteedbaar inkomen

Wanneer u gescheiden zult u zeer waarschijnlijk minder geld te besteden hebben. Dit komt voornamelijk door de extra kosten of de betaling van de alimentatie. Dat betekent dat het oude uitgavepatroon zal moeten aangepast om het vermogen op stand te houden. Wanneer u het nieuwe netto besteedbaar inkomen weet zal u dit makkelijker kunnen opvangen en de uitgave op aan kunnen passen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWanneer u alleen verder gaat nemen ook de risico’s toe bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid van uzelf maar ook bij arbeidsongeschiktheid van uw ex- partner. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de kinderkosten of de afgesproken partneralimentatie niet betaald meer kunnen worden wanneer uw ex-partner arbeidsongeschikt raakt. Maar ook een eventueel overlijden van uw ex-partner kan een groot impact hebben op uw besteedbaar inkomen.

Berekenen netto besteedbaar inkomen

De adviseurs van Scheidingsnazorg beschikken over een geavanceerde software die voor u berekent wat uw inkomen is in de diverse situaties, zoals daar zijn langleven( pensioen), overlijden en arbeidsongeschiktheid. Dit dus niet alleen voor u maar ook in de situatie wanneer uw ex-partner dit zou overkomen.

 

Neem contact met ons op!