Ouderschapsplan


Het aanpassen van het ouderschapsplan hoort bij het ouder worden van de kinderen

Ouderschapsplan

Wanneer er kinderen tot 18 jaar zijn, heeft u een ouderschapsplan moeten opstellen. Het opstellen van het ouderschapsplan doet u op een moment dat u nog bij elkaar woont of wellicht enige tijd niet meer bij elkaar woont. U doet wat u denkt op dat moment het beste is voor de kinderen. Hoe het in werkelijkheid zal gaan lopen weet men pas wanneer men langere tijd uit elkaar is.

92FD3561EC_opt

Ouderschapsplan

In het ouderschapsplan is ook opgenomen wanneer de ouders opnieuw overleg zullen hebben om informatie uit te wisselen over de diverse aspecten. In de praktijk blijkt dit nauwelijks te gebeuren, omdat de ouders dan weer met elkaar om tafel moeten gaan zitten en dit vaak niet meer willen. Ze zijn bang dat er dan juist ruzie gaat komen of dat er weer nieuwe afspraken gemaakt moeten worden. Deze informatie uitwisseling is niet voor niets opgenomen in het ouderschapsplan. Het opvoeden van een kind op één adres is al moeilijk en op twee adressen helemaal. Toch is het voor het kind essentieel dat beide ouders goed met elkaar overleggen.

 

Periodieke controle ouderschapsplan door Scheidingsnazorg

Scheidingsnazorg biedt de ouders de mogelijkheid om een periodieke controle in te plannen. Hier zal de adviseur van Scheidingsnazorg de afspraak inplannen en het gesprek met de beide ouders voeren. Het gesprek kan bij een van de ouders plaatsvinden of op het kantoor van Scheidingsnazorg.

 

 

Neem contact met ons op!