Diensten voor de accountancy

Acountancy

Als accountant ontvangt u met regelmaat klanten die gaan scheiden of reeds gescheiden zijn. Wanneer uw klanten aangeven dat ze gaan scheiden, is de weg vaak naar de accountant. Deze is immers bekend met de financiële huishouding van de klant. Dit geldt in grote mate voor de scheidende ondernemer. Maar ook als de scheiding reeds is uitgesproken, komen de inmiddels ex-partners naar de accountant voor de aangifte inkomstenbelasting.

JONMP7TPGK_optNu is de ervaring dat een aangifte van de inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding vaak lastig is. U moet dan ook met veel zaken rekening houden. Zoals de vragen; hoe wordt de hypotheekrente afgetrokken als de de woning nog in het bezit is van één van de partners en de andere partner is reeds uit de woning vertrokken? Hoe geeft u op een juiste manier de verdeling van de lijfrente aan? Waar wordt het eigenwoningforfait opgegeven als partneralimentatie in natura, en voor welk deel? Hoe wordt de verdeling van de onderneming op een juiste manier aangegeven? Dit zijn zomaar een aantal aspecten die ter sprake komen als gevolg van een scheiding. Ook wanneer u de klant bijstaat bij de scheiding kunt u van de diensten van Scheidingsnazorg gebruik maken, denkt u maar aan het laten berekenen van de kinderkosten en de berekening van de partneralimentatie volgens de Trema normen.  Klik hier voor ons uitgebreide dienstenpakket.

De accountant of financieel adviseur kan bij een scheiding veel betekenen voor zijn/haar cliënt. Niet alleen vanwege de specifieke kennis van de financiële situatie, maar ook als aanspreekpunt en vertrouwenspersoon. In nauwe samenwerking met de accountant of financieel adviseur begeleid ik de scheidende partners, maak ik alimentatieberekeningen, presenteer ik oplossingen en zoek ik met de partners naar overeenstemming. De afspraken leg ik vast in een convenant. Dankzij de afstemming met de accountant / financieel adviseur kan ik snel inzicht geven in de financiën en de haalbaarheid van de voorgestelde opties. Na de scheiding speelt de financieel adviseur vervolgens een belangrijke rol in het uitvoeren van de in het convenant vastgelegde afspraken.

Specialisten bij de fiscaliteiten rondom de scheiding

De adviseurs van Scheidingsnazorg zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister RFEA (Registratie Financieel EchtscheidingsAdviseur) en beschikken hierdoor over de laatste kennis op het gebied van de complexe financiële vraagstukken die zich tijdens, en na de scheiding zullen voordoen. Wij kunnen ingeschakeld worden wanneer de klanten gaan scheiden of wanneer de klanten reeds gescheiden zijn. Vraagt u zich eens af waar wij u kunnen helpen en waar uw aansprakelijkheid ligt voor de gemaakte berekeningen.

Neem contact met ons op!