(her-)Berekenen van de partner- en kinderalimentatie

Berekenen van de alimentatie

Bij het berekenen van de alimentatie (partner- en kinderalimentatie) gaat het nogal eens verkeerd. Tenminste wanneer er volgens de normen van Trema wordt gerekend. Wanneer partners er samen zijn uitgekomen, is elke uitkomst de juiste. Bij veel scheidende partners is het toch gewenst om een richtlijn te hebben, ook als ze er samen wensen uit te komen. Hiervoor worden dan de normen van Trema gebruikt.

TM8WQQY4GS_opt

Berekenen van de alimentatie

De berekening van alimentatie is (helaas) een complexe aangelegenheid. Dit blijkt ook wel uit de vele foute berekeningen waar wij inmiddels mee te maken hebben gehad. Er komt dan ook veel bij kijken om een goede berekening te verkrijgen. Zo moet de adviseur weet hebben van de recente fiscaliteit. Maar ook van de lasten na de scheiding, deze worden op haar beurt grotendeels bepaald door de woonlasten. Bij een huurwoning zijn deze, logischerwijs, makkelijker vast te stellen dan wanneer er weer een nieuwe woning wordt gekocht of de hypotheek op een naam wordt gezet. Hierbij moet rekening gehouden worden met de hypotheeklasten zoals deze zullen zijn na de scheiding. Deze zijn doorgaans wezenlijk anders dan de hypotheeklasten voor de scheiding. Ook, of juist, als een van de partners in de gewezen gezamenlijke woning blijft wonen.

Herberekenen van de alimentatie

De berekening van de alimentatie is een momentopname geweest. Zo is de berekening gemaakt op aannames. Deze aannames blijken in werkelijkheid nogal een anders te zijn. Maar ook verandert het inkomen in de loop der jaren of de verandert de gezinssamenstelling. Maar ook een wijziging van fiscale aard kan gevolgen hebben draagkracht. Zo zijn er velen berekeningen gemaakt met de oude fiscale gegevens, denk bijvoorbeeld aan de alleenstaande ouderkorting die er niet meer is . Scheidingsnazorg kan een nieuwe berekenig maken met de huidige gegevens en kan zo bepalen of er een aanpassing van de alimentatie  gewenst is. 

Specialisten voor de juiste berekening van de alimentatie

De adviseurs van Scheidingsnazorg zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister RFEA ( Registratie Financieel EchtscheidingsAdviseur) en beschikken hierdoor over de laatste kennis op het gebied van de complexe financiële vraagstukken die het berekenen van een een goede partner- en kinderalimentatie met zich meebrengt. De gemaakte berekening zal worden doorgenomen met de aanvrager. Dit kan op kantoor plaatsvinden maar ook via het internet.

 

Neem contact met ons op!